Sınıf içi eğitimimi nasıl dijital ortama taşırım?

Verdiğiniz sınıf içi eğitimlerin niteliğine göre bir yöntem izlemelisiniz. Ağırlıklı olarak anlatıcı durumundaysanız yüzünüzün görüneceği bir çekim yapmak en iyi yöntem olacaktır.

Bu çekimler daha sonra sınıf içinde kullandığınız destekleyici görseller ve sınıf içi eğitimde senkronizasyonu zor olan basit animasyonlarla bezenir. Sonuçta keyifli bir dijital eğitiminiz olacak.

  • Sizinle çekim yapılması dışında,
    Sizin hazırladığınız içeriği bir anlatıcının kamera önünde anlatması,
    Sizin hazırladığınız içeriğin tamamen dijital olarak (animasyon, statik tasarımlar, vb) hazırlanması ve bu görsellerin profesyonel bir dış sesle aktarımı gibi yöntemler de kullanılabilir.

Her durumda bu eğitimi değerli kılan sizin tecrübeleriniz ve marka değeriniz olacak.

Eğitimimi dijital hale getirmeli miyim? Offline eğitim gerekli mi?

Eğitiminizi dijitalleştirdiğinizde temelde şu faydalar ortaya çıkacak:

  • Aynı eğitimi belirli saatlere ve mekanlara sıkıştırmadan, firmaların uzaktan eğitim sistemleri üzerinden yüzbinlerce kişiye ulaştırabileceksiniz
  • Firmalar için sınıf içi eğitimler iş gücü kaybının yanı sıra mekan maliyetleri nedeniyle yüksek bütçeler anlamına gelirken bu durum sizin için de daha az eğitim satışı anlamına geliyor. Oysa dijital eğitimde hem firmaların çalışan başına eğitim saati maliyetleri düşerken sizin toplam geliriniz daha yüksek oluyor.
  • Verdiğiniz bilgi ne kadar durağan bir kaynağa sahip olursa olsun güncelleme gerektirir. Sınıf içi veya online eğitimlerinizdeki güncellemeleri gelecek zaman için etkili olurken offline eğitim paketlerinizdeki güncellemeleri tüm eski alıcılara iletebilirsiniz. Bu, özellikle mevzuat eğitimlerinde firmalar için tercih sebebi bir durumdur. Tek yapmaları gereken LMS’lerindeki eğitim paketini güncellemek olacak.
  • Eğitim planlama için harcadığınız efor sıfıra iner.
  • E-öğrenme dünyasında adınız duyuldukça eğitiminize talep artar
  • E-learning ile gerçekleştirilemeyecek bire bir soru-cevap seansları veya online atölye çalışmaları için ek bir satış kanalı yaratmış olursunuz.

Online eğitimimi offline'a çevirebilir miyim?

Eğitiminiz ister sınıf içi ister online olsun, offline katalog eğitimi haline getirilebilir. Hatta çok kritik atölye çalışması gerektirmeyen işbaşı eğitimleriniz bile büyük oranda offline dijital eğitim paketleri haline getirilebilir.

Offline eğitim paketi hazırlamak maliyetli bir iş mi?

Kaliteli bir çıktı istiyorsanız evet. Kaliteli çıktı da büyük kurumsallar için en önemli tercih sebeplerinden biri.

İyi bir offline eğitim için eğitimin niteliğine bağlı olarak aşağıdaki süreçlerin tamamlanması gerekiyor:

  1. Metin düzenlemeleri
    Dijital dünyada işler sınıf içinden veya online platformlardan oldukça farklı. Karşınızda anlamadığı yeri sorabilecek bir kitle yok. İnsanların nerede zorlandıklarını gözlerine bakarak anlayabileceğiniz bir ortam da yok. Bu nedenle ister çekimli ister tamamı animasyonlu eğitimler olsun, izleyicilerin eğitimden en yüksek faydayı elde edebilmeleri için metinlerinizin tamamı bu bakış açısıyla elden geçirilmeli.
  2. Çekimler: Yeşil perde veya dekorlu çekimler
    İyi kameralar
    İyi ışıklandırma
    İyi bir ses kayıt sistemi
    Prompter
    En önemlisi, iyi bir ekip
  3. Anlatıcı
    Eğer kamera önünde siz olmayacaksanız bu tür işlerde uzman bir anlatıcı ile ilerlenmeli
  4. Seslendirme
    Dış ses kullanımı gereken yerlerde ilgiyi dağıtmayacak ve canlı tutacak, içeriği olması gerektiğinden farklı değil tam olarak ihtiyaç duyulduğu gibi aktaracak tonlama ve vurgu ile iyi bir seslendirme yapılmalı.
  5. Montaj
    Tüm bu materyaller, hazırlanmaları sırasında harcanan eforları boşa çıkartmayacak şekilde bir araya getirilmeli.

Offline katalog eğitimlerinin satışları nasıl?

Bu soruya iki anlam yükledik..

  1. Satışlar gayet iyi 🙂
    Özellikle pandemi döneminde insanları sınıflara toplamak büyük risk. Dolayısıyla yönelim online eğitim sistemlerine. Online eğitim sistemi içerikleri de offline eğitimlerden oluşuyor.
    Evden çalışma oranlarındaki artışa paralel olarak toplantı trafiği de artmış durumda. Yani insanları Zoom, Skype, MS Teams, Webex, vb platformlarda aynı anda bir eğitmenin karşısına çıkartmak da oldukça zorlaştı. Bu da eğitimlerin çalışanlar tarafından diledikleri zaman ulaşabilecekleri bir şekilde sunulmasını gerektiriyor.
  2. Satış için gerekenler:
    Pazarlama: Web sitesi, reklamlar, sosyal medya, vb…
    Satış operasyonları: Tekliflerin hazırlanması, sözleşmeler, lojistik, vb
    Bunlar için kurumsal akademiler ve satın alma birimleriyle sıkı bir ilişki yürütülmesi gerekiyor.

Eğitimimi dijitalleştirme konusunda SekizSekiz'le nasıl çalışabiliriz?

SekizSekiz Kurumsal Eğitim Kataloğu’nda yer almak isterseniz konuyla ilgili detayları barındıran sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz.